Yemek Sirkeli tuzlu kurabiye tarifi



ID:23814
Yayınlanma:
20 Ara 17

Yumurta sarısıyla kızarmış dış yüzeyine serpiştirilmiş çörek otlarıyla hoş bir tezatlık oluşturan sirkeli tuzlu kurabiye tarifi

Çayın yanında servis edilecek en ideal lezzet sirkeli tuzlu kurabiye pastane kurabiyelerini aratmıyor.

SİRKELİ TUZLU KURABİYE MALZEMELERİ

3 su bardağı un

1 paket margarin

1 çay bardağı zeytinyağı

1 adet yumurta

1 adet yumurta beyazı

4 yemek kaşığı sirke

1 tatlı kaşığı tuz

1 paket kabartma tozu

Üzeri İçin:

2 adet yumurta sarısı

1 yemek kaşığı çörek otu

1 yemek kaşığı susam

YAPILIŞI 

Fırını 170 dereceye ayarlayın.

Unu geniş bir kaba eleyin ve oda sıcaklığındaki margarini ekleyin.

Tuz, sirke, zeytinyağı, yumurta ve yumurta beyazını ilave edin.

Hamuru homojen bir kıvama gelinceye kadar yoğurmaya devam edin.

Kıvam alan ve yoğunlaşan hamuru 15-20 dakika üzerini kapatarak tezgahta dinlendirin.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve ince bir rulo olacak şekilde uzatın. Uçlarını birbirinin içinden geçirerek şekil verin.

Üzerine yumurta sarısı, susam ve çörek otu serperek fırın tepsisine dizin.

Kızarana kadar yaklaşık 10-12 dakika pişirin ve ızgara telinde soğutun.