Yemek Çay Saatinin Şık Lezzeti: Rüzgar Gülü Böreği Tarifi



ID:36772
Yayınlanma:
06 Kas 18

Yufkayla yapılabileceklere gün geçmiyor ki yeni bir güzellik eklenmesin. Hamur açma, yoğurma derdinden bizi kurtaran hazır yufkalar bu kez çok şık bir halde soframıza konuk olmaya hazırlanıyorlar. Karşınızda şekliyle kendisine hayran bırakan: Rüzgar gülü böreği.
Üstelik de yapılışı tahmin ettiğinizden çok daha pratik. Ancak tabakta duruşu, şıklığı ve lezzeti ile çay saatlerinin aranan siması olmaya aday. 
İhtiyacınız olan sadece yufka ve peynir, gerisi zaten her evde her zaman bulunan malzemeler.

Şeklini vermek ise hiç zor değil! Gözünüzde büyümesin hiç.  Sadece 6 temel malzemeyle hazırlayabileceğiniz en şahane tariflerden biri olacak. Çay saatlerinizde, kahvaltılarınıza hatta akşam yemeklerinizde yemeğin doyurucu yancısı olacak tarifimize buyurun hadi.

Hazırsanız, başlayalım. Şimdiden ellerinize sağlık, afiyetler olsun. 

Malzemeler

 

  • 2 adet
    yufka
  • 50 gram
    tereyağı
  • 150 gram
    lor peyniri (ya da az yağlı beyaz peynir)
  • 1 tutam
    maydanoz

Üzeri için:

  • 1 adet
    yumurta
  • 1 yemek kaşığı
    sıvı yağ

Nasıl Yapılır?

 

  1. Tereyağını bir tavada eritin ve bir kenara alın.

  2. Maydanozu ince ince doğrayın ve lor peyniri ile karıştırıp, iç harcı bir kenara alın.

  3. Her bir yufkayı 4 parçaya bölün, böylece 8 parça elde etmiş olacaksınız. Bir parçayı alıp tezgaha yayın.

  4. Üstüne fırçayla eritilmiş tereyağı sürün ve tam ortasından tutarak aynı yöne doğru elinizi döndürün, ortada kalan boşluğa hazırladığınız iç harçtan koyun ve kenarlarda kalan yufkaları, iç harcın üstüne doğru kapatın. Ters çevirip, yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine alın.

  5. Bu şekilde tüm yufkaları ve iç harcı bitirin.

  6. Yumurtayla yağı bir çatal yardımıyla çırpın ve böreklerin üstüne bir fırça yardımıyla sürün.

  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üstleri kızarana dek yaklaşık 25 dakika pişirin ve ılık olarak servis edin.