Yemak Avcı Usulü Biftek



ID:60276
Yayınlanma:
31 Tem 20

Avcı Usulü Biftek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 antrkot biftek
  • 150 gr mantar
  • 1 sarı biber
  • 1 kırmızı biber
  • 1 yeşil biber
  • 1 kuru soğan
  • 2 domates
  • 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 diş sarımsak
  • 4 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Avcı Usulü Biftek Nasıl Yapılır?

  • Bir tavada bifteklerin her iki tarafını da hafif renkde ğiştirinceye kadar kızartın.
  • Soğan ve sarımsakların kabuklarını soyup ince kıyın. Biberleri jülyen kesin. Mantarları doğrayın.
  • Ayçiçeği yağını tavaya aktarın. Mantar, soğan, sarımsak ve biberleri soteleyin. Domateslerin kabuklarını soyup küp doğrayarak ilave edin.
  • Bir iki dakika pişirip tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi ilave edin.
  • Biftekleri ısıya dayanıklı bir kaba alın. Üzerine hazırladığınız harcı döküp, rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin. 180 dereceye ayarladığınız fırında 25 dakika pişirip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.