Yemek Mantarlı Tavuklu Volovan



ID:60234
Yayınlanma:
30 Tem 20

Mantarlı Tavuklu Volovan Tarifi İçin Malzemeler

  • 12 milföy hamuru
  • 200 gr tavuk eti (göğüs)
  • 100 gr mantar
  • 4 dal maydanoz
  • 50 gr mayonez
  • Tuz
  • Kırmızı pulbiber
  • 1 yumurta sarısı
 
 

Mantarlı Tavuklu Volovan Nasıl Yapılır?

  • Lezzet yemek tarifleri arasında en fazla beğenilenlerden biri. Bir milföy hamurundan kalıp veya bardak yardımıyla yuvarlak çıkarın.
  • Diğer iki milföy hamurundan da kalıp yardımı ile iki halka elde edip yuvarlak milföyün üzerine üst üste yerleştirin.
  • Üzerine yumurtanın sarısını sürüp 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Tavuğu suda haşlayıp küçük doğrayın.
  • Mantarları küp doğrayıp birkaç dakika tavada soteleyin. Maydanozları ince kıyın.
  • Tavuk, mantar, mayonez ve tuzu karıştırıp fırından çıkardığınız volavanların ortasına paylaştırın. Üzerine kırmızı pulbiber serpip sıcak servis yapın.