Avcı Usulü Biftek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 antrkot biftek
- 150 gr mantar
- 1 sarı biber
- 1 kırmızı biber
- 1 yeşil biber
- 1 kuru soğan
- 2 domates
- 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
- 2 diş sarımsak
- 4 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
Avcı Usulü Biftek Nasıl Yapılır?
- Bir tavada bifteklerin her iki tarafını da hafif renkde ğiştirinceye kadar kızartın.
- Soğan ve sarımsakların kabuklarını soyup ince kıyın. Biberleri jülyen kesin. Mantarları doğrayın.
- Ayçiçeği yağını tavaya aktarın. Mantar, soğan, sarımsak ve biberleri soteleyin. Domateslerin kabuklarını soyup küp doğrayarak ilave edin.
- Bir iki dakika pişirip tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi ilave edin.
- Biftekleri ısıya dayanıklı bir kaba alın. Üzerine hazırladığınız harcı döküp, rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin. 180 dereceye ayarladığınız fırında 25 dakika pişirip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.