Yemek Limonlu Krep Pasta



ID:60297
Yayınlanma:
01 Ağu 20

Limonlu Krep Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Krep hamuru için

  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 tutam tuz
  • 2 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (Krepleri yağlamak için)

Limon kreması için

  • 150 g toz şeker
  • Yarım su bardağı limon suyu (100 ml)
  • 5 yumurtanın sarısı
  • 100 g tereyağı (Yumuşak)
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu

Üzeri için

  • File badem
 
 

Limonlu Krep Pasta Nasıl Yapılır?

  • Limon kreması için şekeri, limon suyunu, rendelenmiş limon kabuğunu mikserde çırpın.
  • Mikserin hızını yükseltip yarımşar dakika süreyle teker teker yumurta sarılarını ve birer kaşık tereyağını ilave edin. Tüm malzemeyi ilave ettikten sonra 20 saniye daha çırpın.
  • Çırptığınız karışımı sos tenceresine aktarın. Kısık ateşte, sürekli karıştırarak, kıvamı yoğunlaşana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin.
  • Bu süreçte karışımın kaynamasına izin vermeyin. Hazırladığınız kremanın üzerini kapatıp buzdolabına aktarın. En az 1 saat bekletin.
  • Krep için tüm malzemeyi bir kapta karıştırın. Orta boy bir tavayı yarım çay kaşığı kadar tereyağı ile yağlayın.
  • Tava ısınınca yarım kahve fincanı kadar krep hamurundan çok ince tabaka olacak şekilde dökün.
  • Üzeri göz göz olunca diğer tarafını çevirin ve aynı şekilde kızartın. Pişen krebi iki kağıt havlu üzerine alın.
  • Kalan malzemeyi de aynı şekilde hazırlayın. 4 Her krebin arasına limon kremasından ince bir tabaka halinde sürerek 10-12 kat olacak şekilde üst üste dizin.
  • Dilerseniz üzerini kavrulmuş  le badem, yenilebilir çiçekler ve limon dilimleriyle süsleyip servis yapın.