Yemek Yulaflı Ve Patatesli Kroket



ID:60378
Yayınlanma:
03 Ağu 20

Yulaflı Ve Patatesli Kroket Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr patates
  • 4 jambon
  • 1 çay bardağı konserve mısır
  • 4 taze soğan
  • 2-3 dal maydanoz
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 1 çorba kaşığı ufalanmış bayat ekmek içi
  • 150 gr yulaf ezmesi
  • Tuz
  • Karabiber 

Kızartmak için:

Sıvıyağ

Yulaflı Ve Patatesli Kroket Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri haşlayıp süzün. Kabuklarını soyup rendeleyin. Taze soğan, maydanoz ve jambonu kıyın.
  • Bir kapta patates, soğan, maydanoz, jambon, mısır, ekmek içi tuz ve karabiberi karıştırın.
  • Karışımdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp yumurta şekli verin. Yumurtayı çırpın.
  • Hazırladığınız yumurta şeklindeki parçaları önce una, sonra çırpılmış yumurtaya ve yulaf ezmesine bulayın. Bir tepsiye dizip buzdolabında 1 saat dinlendirin.
  • Sıvıyağı kızdırın. Kroketleri kızgın yağda altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın.
  • Kâğıt havlu üzerine alıp yağını çektirin. Servis tabaklarına paylaştırıp sıcak olarak servis yapın.

    Afiyet olsun.