Yemek Portakallı Brüksel Lahanası



ID:60388
Yayınlanma:
03 Ağu 20

Portakallı Brüksel Lahanası Tarifi İçin Malzemeler

  • 450 gr brüksel lahanası
  • 30 gr tereyağı
  • 2 arpacık soğan
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
  • Yarım su bardağı portakal suyu
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber
 
 

Portakallı Brüksel Lahanası Nasıl Yapılır?

  • Lahanaların dış kabuklarını temizleyip yıkayın. Tuz ilave etitğiniz kaynayan suda ya da buharda pişirin. Pİşen pırasaları ortadan ikiye bölün.
  • Tereyağını tencereye alın. Eriyince küçük doğradığınız soğanları iyice kavurun. Lahanaları ekleyip soteleyin.
  • Portakal kabuğu ve suyunu ekleyip 2 dakika pişirin. Ocaktan alıp limon suyunu ekleyip karıştırın. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. İsteğe göre sıcak ya da ılık servis yapın.