Yemek Kuru Baklava



ID:60396
Yayınlanma:
03 Ağu 20

Kuru Baklava Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka
  • 500 gr toz antep fıstığı (ekstra)
  • 150 ml eritilmiş tereyağı (soğumuş)
  • 400 gr iri çekilmiş antep fıstığı

Şerbeti için

  • 3 su bardağı su
  • 2.5 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
 
 

Kuru Baklava Nasıl Yapılır?

Şeker ve suyu tencerede kaynatın. Hafif koyulaşınca limon suyunu ekleyin. İki taşım kaynattıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Tepsiyi yağlayın. 25 yaprak baklavalık yufkayı tepsiye yayın. Üzerine iri çekilmiş antep fıstığı serpin. 25 baklavalık yufka ile üzerini kapatın. Kare şeklinde kesin. Üzerine eritilmiş tereyağını gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırından kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardıktan 10 dakika sonra soğuk şerbeti üzerine gezdirin. Kenarlarını ince çekilmiş antep fıstığına bulayın. Bir gün sonra servis yapın.