Yemek Eggs Florentine



ID:60398
Yayınlanma:
04 Ağu 20

Eggs Florentine Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler

  • 1 yuvarlak kepekli sandviç ekmeği
  • Yarım demet kuzu ıspanak
  • 4~5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 çay kaşığı sirke
  • 2 yumurta

Hollandez sos için

  • 2 yemek kaşığı beyaz şarap sirkesi
  • 2 yemek kaşığı su
  • 1 tatlı kaşığı tane beyaz biber
  • 4 yumurta sarısı
  • 250 g tereyağı
  • Yarım limonun suyu
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • Kırmızı pul biber
 
 

Eggs Florentine Nasıl Yapılır?

  • Sandviç ekmeğini ortadan ikiye kesip kızartın. Ispanakları iri kıyıp zeytinyağında hafif soteleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın.
  • Yumurtaları yapmak için bir sos tenceresinde suyu kaynatın sirke katıp yumurtayı kırın. Yumurtanın akı katılaşana kadar pişirip kevgir ile sudan çıkartın.
  • Diğer yumurta için de aynı işlemi tekrarlayın. Hollandez sos için, sirke, su ve biber tanelerini bir tavaya alarak kaynama noktasına getirin.
  • Ocağı kısıp bir dakika hafifçe kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Karışımı başka bir kaba aktarıp içine yumurta sarılarını ekleyerek çırpın.
  • Bir sos tenceresinin yarısına kadar su doldurup kabı üstüne yerleştirin. Karışım kıvama gelene kadar çırpın.
  • Eritilmiş tereyağını çırpmaya devam ederek çok yavaş ekleyin. Limon suyunu ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırın.
  • Bir servis tabağına üst üste olacak şekilde sırasıyla kızarmış sandviç ekmeği, sotelediğiniz kuzu ıspanak, poşe usulü pişirdiğiniz yumurtayı yerleştirin.
  • Yumurtanın üzerine hollandez sos gezdirin. Kırmızı pul biberle tatlandırıp servis yapın.