Yemek Çılbır tarifi



ID:60501
Yayınlanma:
06 Ağu 20

Malzemeler:

  • 5 su bardağı su
  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi

Servisi için:

  • 2 dilim kızarmış ekmek
  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • 4 dal maydanoz
  • 1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Kaynayan su ile yumurtanın buluşmasıyla hazır edilen çılbır sadece 5 dakikanızı alacak, haşlanmış yumurtadan daha tarz, daha lezzetli bir şey olacak.

Nasıl Yapılır?

Derin bir tencerede su kaynatmaya başlayın ve su kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısığa getirin. Ardından kaynayan suyu karıştırarak girdap oluşmasını sağlayın. Yumurtaları, dağılmasını önlemek için bir kasenin içine tek tek kırıp tencere içindeki girdabın içine yavaşça bırakın. Yaklaşık 3-4 dakika sonunda yumurtaların beyaz kısımlarının tamamen piştiğini, içininse rafadan olduğunu fark edeceksiniz.

Son olarak poşe yumurtaları servis tabağına alın. Kızarttığınız ekmek dilimlerinin üzerine tereyağı sürüp ardından poşe yumurtaları üzerine yerleştirin. Son süslemeler içinse kıyılmış maydanoz yaprakları ve karabiber kullanabilirsiniz.