Yemek Kiraz Reçeli



ID:60642
Yayınlanma:
09 Ağu 20

Kiraz Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 kilo kiraz
  • 1 kg toz şeker
  • 1 adet limon suyu
 
 

Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır?

  • 1.5 kilo kirazın çekirdeklerini çıkarıp saplarını ayıklayın. 1 kilo şekeri ilave edin.
  • Kapağını kapatıp 1 gece bekletin. Tencereyi ocağa alıp orta ateşte şeker tamamen eriyinceye kadar pişirin.
  • Kaynamaya başlayınca hafifçe karıştırın. Köpüklenmesini engellemek için fındık büyüklüğünde tereyağı ilave edin.
  • Son olarak yarım limonun suyunu ilave edip ocağın altını kapatın. Soğuyunca kavanoza aktarıp kapağını kapatarak muhafaza edin. Afiyet olsun.

Kiraz Reçeli Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Reçeli hazırlarken çok fazla karıştırmamaya özen gösterin. Bu sayede kirazların dağılmasını önleyebilirsiniz.
  • Reçeli pişirirken üzerinde oluşan köpükleri mutlaka alın. Reçel kaynamaya başladığında bir çay kaşığı tereyağı ilave edin. Böylece daha lezzetli bir tat elde edebilirsiniz.
  • Aromatik bir tat elde etmek için, reçeli pişirirken içerisine bir çubuk tarçın ilave edebilirsiniz.
  • Hazırladığınız reçeli, baget ekmek ile birlikte servis edebilirsiniz.

1 Porsiyon Kiraz Reçeli Kaç Kalori?

  • Bir porsiyon kiraz reçeli, yaklaşık 65 kaloridir. Diyet listelerine de uygun olan bu tarifi sabah kahvaltılarında afiyetle tüketebilirsiniz.