Yemek Soyalı Mantarlı Karnabahar



ID:60654
Yayınlanma:
09 Ağu 20

Soyalı Mantarlı Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket soya filizi
  • 10 mantar
  • 10-15 haşlanmış karnabahar çiçeği
  • 2-3 dal taze nane
  • 1 limonun suyu
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 3 çorba kaşığı mayonez
  • Tuz
 
 

Soyalı Mantarlı Karnabahar Nasıl Yapılır?

  • Karnabahar çiçeklerini tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Mantarları temizleyip ince dilimlere kesin.
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağını tavada ısıtıp mantarları hafif soteleyin. Naneyi yaprak yaprak ayırın. 
  • Kalan zeytinyağı, limon suyu, tuz ve mayonezi kapta karıştırın.
  • Karnabaharı süzüp salata tabağına alın. Mantar ve soya filizini karnabahara ekleyip harmanlayın.
  • Üzerine kalan sosu gezdirip nane yapraklarıyla süsleyin ve servis yapın.

Soyalı Mantarlı Karnabaharın Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarife başlamadan önce karnabaharları elinizle çiçeklerine ayırın. Çiçekler çok küçük olursa, pişirme esnasında dağılacaktır.
  • Karnabaharın çıtır çıtır olması için, haşlama suyuna tuz ve limon ekleyin.
  • Karnabaharlar ılımaya başladığında mantar ve sos ile karıştırın.

1 Porsiyon Soyalı Mantarlı Karnabahar Kaç Kalori?