Yemek Patlıcan Reçeli



ID:60657
Yayınlanma:
09 Ağu 20

Patlıcan Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı su
  • 5-6 adet küçük patlıcan
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 adet limon tuzu
 
 

Patlıcan Reçeli Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak patlıcanların saplarını kopartın ve soyacak yardımı ile kabuklarını soyun.
  • Patlıcanları 4 parçaya böldükten sonra tuzlu suyun içinde 15 dakika bekletin.
  • İçi su dolu bir tencerenin içine, patlıcanları ekleyin. Üzerine limon tuzunu ekleyerek yumuşayana kadar pişirin.
  • Patlıcanlar hafifçe yumuşamaya başladığında sudan çıkartın ve temiz bez üzerine alın.
  • Her tarafını kuruladıktan sonra tekrardan tencereye ekleyin. Üzerine su ve toz şeker ilave ettikten sonra kıvam alıncaya kadar pişirin.
  • Patlıcanlar kıvam almaya başladığında limon suyunu da ekleyin. 
  • Patlıcanlar tamamen kıvam aldığında oda sıcaklığında soğutun. Soğuyan reçeli cam kavanoza doldurun, serin ve kuru bir yerde saklayın. Afiyet olsun.

Patlıcan Reçeli Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • İlk aşamada patlıcanları mutlaka tuzlu suda bekletin. Bu sayede acılıklarını giderebilirsiniz.
  • Tarifte kullanacağınız patlıcanların sert olmasına özen gösterin.
  • Aroma katmak için, reçelin içerisine karanfil, tarçın, yıldız anason veya kakule ilave edebilirsiniz.
  • Verilen ölçülerden bir kavanoz reçel hazırlayabilirsiniz. Daha fazlası için ölçüleri orantılı bir şekilde arttırabilirsiniz.
  • Kavanozları mutlaka sıcak su ile sterilize edin ve kurutun.
  • Patlıcan reçelini sade veya kaymakla birlikte servis edebilirsiniz.