Yemek Peynirli Yuva Ekmeği



ID:60658
Yayınlanma:
09 Ağu 20

Peynirli Yuva Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için

  • ¾ su bardağı süt
  • ¼ su bardağı ılık su
  • 2.5 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3.5 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yumurta
  • 3 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
  • 3 yemek kaşığı ince kıyılmış taze soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Beyaz peynir
 
 

Peynirli Yuva Ekmeği Nasıl Yapılır?

Mayayı ılık su ve bir tutamşeker ile kabartın. Unu kaba alıp havuz şeklinde ortasını açın. Kabaran mayayı, ılık sütü, tuzu, eritilmiş tereyağı ve yumurtayı ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini streç filmle sarıp sıcak bir ortamda 30-40 dakika mayalandırın. Daha sonra hamuru kare şeklinde kalın açarak, küçük karelere bölün. Her bir karenin içine fındık kadar peynir paylaştırın. Elinizde yuvarlayıp küçük toplar hazırlayın. Erittiğiniz tereyağına çırpılmış yumurta, maydanoz, taze soğan ve rendelenmiş sarımsağı ekleyip çırpın. Hamur toplarını bu karışımına bulayıp yağlanmış kek kalıbına yerleştirin. 45-50 dakika mayalandırıp iki katına çıkmasını bekleyin. 200 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Kalıpta ılınmasını bekleyip servis tabağına alıp servis yapın.