Yemek Erik Reçeli



ID:60678
Yayınlanma:
10 Ağu 20

Erik Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kg kırmızı erik (Sert olmalı) 
  • 1 kg toz şeker 
  • 10 yaprak taze reyhan
 
 

Erik Reçeli Nasıl Yapılır?

  • Eriklerin çekirdeklerini çıkartıp dilimleyin. Üzerine şekeri ilave ederek bir gece bu şekilde bekletin.
  • Ertesi gün suyunu salan erikleri kısık ateşte pişirin. Kaynayan şerbete reyhan yapraklarını ilave edin.
  • 5 dakika daha kaynattıktan sonra reyhan yapraklarını içinden alarak atın. 
  • Erik reçelini yoğun bir kıvam alana dek kaynatmaya devam edin. Ocaktan alıp sterilize edilmiş kavanozlara aktarın. Afiyet olsun.

Erik Reçeli Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarifte kullanacağınız eriklerin taze ve tatlı olmasına özen gösterin.
  • Reçel yapımı için erikleri bir gece bekletmek istemiyorsanız, önce şeker ve suyu şerbet kıvamına gelinceye kadar kaynatın. Ardından reyhan yapraklarını ekleyin. 5 dakika boyunca pişirdikten sonra reyhan yapraklarını çıkartın ve yerine erikleri ekleyin.
  • Hazırladığınız erik reçelini güneş olmayan serin bir yerde muhafaza edin.
  • Kavanozları sterilize etmek için sıcak suyun içinde bekletin. Su oda sıcaklığına geldiğinde kavanozları çıkartın ve temiz bir bez ile kurulayın.