Yemek İspanyol Omleti



ID:60683
Yayınlanma:
10 Ağu 20

İspanyol Omleti Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 450 gr patates
  • 8 yumurta
  • 1 salçalık kırmızı biber
  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber
  • 2 demet kıyılmış maydanoz
  • 1 çay kaşığı acı sos
 
 

İspanyol Omleti Nasıl Yapılır?

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Soğanı piyazlık doğrayın. Patateslerin kabuklarını soyup yuvarlak şekilde ince dilimleyin. Biberin çekirdeklerini temizleyip ince şeritler halinde doğrayın. Döküm tavaya zeytinyağı ekleyip orta ateşte ısınmaya bırakın. Patates, biber, soğan, sarımsak, tuz ve karabiber ekleyip karıştırarak patatesler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Bir kasede yumurtaları çırpın. Acı sos, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ekleyip karıştırın. Karışımı tavadaki sebzelerin üzerine yayarak dökün. Tavayı fırına yerleştirip katılaşıncaya kadar yaklaşık 12-16 dakika pişirin. Spatula yardımı ile servis tabağına aktarın. Üzerine hafif zeytinyağı gezdirip kıyılmış maydanoz serpin. Sıcak servis yapın.