Yemek Tavuklu Ve Bulgurlu Börek



ID:60696
Yayınlanma:
10 Ağu 20

Tavuklu Ve Bulgurlu Börek Tarifi İçin Malzemeler

Hamur malzemesi:

  • 4 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 su bardağı su
  • Tuz 

İç malzemesi:

  • 1 tavuk göğüs eti
  • 3 su bardağı su
  • 2 su bardağı bulgur
  • 4 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Nane
  • Kırmızı toz biber
 
 

Tavuklu Ve Bulgurlu Börek Nasıl Yapılır?

  • Tavuk etini 3 bardak su ile yumuşayıncaya kadar haşlayın, kevgirle çıkarıp bir tabağa alın. Ilınınca tel tel ayırın ve tenceredeki tavuk suyuna ilave edin.
  • Bulgur, sıvıyağ, salça, tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve naneyi ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Suyunu çekince ateşten alın. 
  • Hamuru hazırlamak için; una yumurta, sıvıyağ, tuz ve su ekleyin. Kulak memesi kıvamını alıncaya kadar yoğurun. Hamuru merdane ile açıp eşit büyüklükte kareler kesin. 
  • Her bir karenin ortasına tavuklu karışımdan yayın. Köşelerini üst üste getirerek ortada toplayıp bohça biçiminde katlayın.
  • Hazırladığınız börekleri yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. 5 dakika dinlendirip servis yapın.
    Şefin Yorumu : ÖNERİ
    Dilerseniz sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis yapabilirsiniz. 1 çorba kaşığı tereyağını tavada eritip 1 çay kaşığı kırmızı tozbiberi kavurun ve yoğurdun üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın.

    Afiyet olsun.