Yemek Zencefilli Kereviz Çorbası



ID:60721
Yayınlanma:
10 Ağu 20

Zencefilli Kereviz Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kereviz
  • 1 havuç
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış taze zencefil
  • 1 soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 dal taze kekik
  • 5 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • Tuz
  • Karabiber
 
 

Zencefilli Kereviz Çorbası Nasıl Yapılır?

Zencefili zeytinyağında 2 dakika soteleyin. Küp doğranmış soğan ve taze kekiği ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Havuç, iri doğranmış kereviz ve zerdeçalı ilave edin ve birkaç dakika karıştırın. Sıcak suyu sotelenen sebzelerin üzerine ekleyin. Önce yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Blenderdan geçirin. Gerekirse sıcak su ekleyip 5 dakika kaynatın. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Kaselere paylaştırıp taze kekik ve taze çekilmiş karabiber serpiştirerek sıcak servis yapın.