Yemek Soslu Havuç



ID:62684
Yayınlanma:
15 Eyl 20

Soslu Havuç Tarifi İçin Malzemeler

 

  • 5 havuç
  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı balzamik sirke
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Maydanoz
 
 

Soslu Havuç Nasıl Yapılır?

Lezzet'in yemek tarifleri ile iftar sofralarınıza renk katın. Havuçların kabuklarını temizleyip şeritler halinde doğrayın. Soğanı küp şeklinde doğrayın ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Havuçları ekleyip 2 dakika soteleyin. Üzerine sıcak su ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Suyunu süzüp servis tabağına dizin.

Sarımsağı rendeleyip 2 yemek kaşığı zeytinyağında kavurun. Tavayı ocaktan alarak limon suyu, sirke, toz şeker, tuz, karabiber ekleyin. İyice karıştırıp havuçların üzerine gezdirin ve maydanoz serpiştirerek servis yapın.