Yemek Kabaklı Salçalı Pankek



ID:62760
Yayınlanma:
17 Eyl 20

Kabaklı Salçalı Pankek Tarifi İçin Malzemeler

 

  • 1 su bardağı herhangi bir un (Ben siyez tercih ettim)
  • 1 küçük paket (2 tatlı kaşığı) kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1.5-2 orta boy kabağın rendesi (1 su bardağından 1-2 yemek kaşığı fazla)
  • 1 yumurta (Vegan tercih için 1 yemek kaşığı toz chia + 3 yemek kaşığı suyu karıştırıp 20 dakika dinlendirin)
  • 1 çay kaşığı bal veya agave
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı veya eritilmiş tereyağı
  • 1/2 su bardağı herhangi bir süt
 
 

Kabaklı Salçalı Pankek Nasıl Yapılır?

Kahvaltılarınıza eşlik edecek farklı bir lezzet kabaklı salçalı pankek tarifi
  • Rendelenmiş kabakları iyice sıkıp sularını süzdürün. Un, kabartma tozu ve tuzu karıştırıp kenara alın. Yumurta, bal, salça, yağ ve sütü karıştırın. Ardından, kuru ve ıslak malzemeler birbirine iyice geçinceye dek her şeyi karıştırın. Tuz oranını kullandığınız salçaya göre ayarlamanız gerekebilir. Hamurunuz fazla akışkan olursa un, akışkanlığı az olursa süt ekleyip dengeleyebilirsiniz.
  • Yapışmaz tavayı 1-2 çay kaşığı yağ ekleyerek orta ateşte ısıtın. Pankekten bir kepçe dökün, hafifçe yayılacaktır. Ateşi kısarak, yaklaşık 2 dakika, pankekin üzerinde baloncukları görene dek pişirin. Ardından diğer yüzünü çevirip renklendirin.