Yemek Yoğurtlu Tavuklu Sandviç



ID:62799
Yayınlanma:
17 Eyl 20

Yoğurtlu Tavuklu Sandviç Tarifi İçin Malzemeler

 

  • 1 kaşık süzme yoğurt
  • 1 tutam kuru nane
  • 1 dilim tam tahıllı ekmek
  • 1/2 kase ızgara tavuk 
  • Tuz, karabiber
 
 

Yoğurtlu Tavuklu Sandviç Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tavuk etini küçük parçalar halinde kesin ve ızgara da pişirin.
  • Tavuğun iki tarafı da piştikten sonra başka bir kaba alarak kenarda bekletin.
  • Bu esnada bir kaşık süzme yoğurdu, bir tutam kuru nane ile karıştırın.
  • Karışımı sandviç ekmeğinin içine sürün. Üzerine tavuk parçalarını serpiştirin.
  • Son olarak tavukların üzerini tuz ve karabiberle tatlandırın.
  • Yoğurtlu tavuk sandvici, ev yapımı hoşaf ile birlikte tüketebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Yoğurtlu Tavuk Sandviç Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tavukları kesmeden önce 15 dakika oda sıcaklığında bekletin. Böylece kesme işlemi daha kolay olacaktır.
  • Tavuk etini ızgara yerine haşlama olarak da pişirebilirsiniz.
  • Tost ekmeği kullanacaksanız, ekmekleri kızartarak daha iyi bir sonuç alabilirsiniz.
  • Tarifte malzemelere ek olarak domates ve marul da ilave edebilirsiniz.

1 Porsiyon Yoğurtlu Tavuk Sandviç Kaç Kaloridir?

Yoğurtlu tavuk sandviçlerin bir porsiyonu, yaklaşık 200 kaloridir. Lif içeriği yüksek olan bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz. Dilerseniz, ton balıklı sandviç tarifini de deneyebilirsiniz.