Yemek Ispanaklı Ve Nohutlu Çorba



ID:64693
Yayınlanma:
17 Eki 20

Ispanaklı Ve Nohutlu Çorba Tarifi İçin Malzemeler

 

Malzemeler

  • 300 gr ıspanak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2/3 su bardağı haşlanmış nohut
  • 3.5~4 yemek kaşığı un
  • 7 su bardağı su
  • 300 gr kemikli kuzu eti
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Kırmızı pul biber
 
 

Ispanaklı Ve Nohutlu Çorba Nasıl Yapılır?

Kuzu eti ve suyu tencereye alıp et yumuşayıncaya kadar haşlayın. Eti tencereden alıp küçük parçalara ayırın ve soğumaya bırakın. Tereyağını eritip unu ekleyin ve rengi hafif değişinceye kadar kavurun. Et suyunu azar azar ve hızla karıştırmaya devam ederek ekleyin. Tuz, karabiber ile tatlandırarak kısık ateşte 15 dakika pişirin. Ispanakları elinizle küçük parçalara bölerek çorbaya ekleyin. Etleri ve haşlanmış nohutları ilave edin ve 5 dakika pişirdikten sonra ocağı kapatın. Sarımsağı rendeleyip çorbaya ekleyin. Tencerenin kapağını kapatarak 10 dakika dinlendirin. Tereyağını eritip kırmızı pul biber ilave edin. Çorbayı kaselere paylaştırıp üzerine erittiğiniz tereyağlı biberi dökerek sıcak servis yapın.