Yemek Narlı Et Kavurma



ID:64716
Yayınlanma:
17 Eki 20

Narlı Et Kavurma Tarifi İçin Malzemeler

 

  • 500 gr kuşbaşı dana eti
  • 1 iri soğan
  • 6 arpacık soğan
  • 1 su bardağı nar tanesi
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Karabiber
 
 

Narlı Et Kavurma Nasıl Yapılır?

  • Özel günlerimize uygun yemek tarifleri arasında üst sıralarda bulunan yemeğimize başlayalım. Bir kasede kuşbaşı etleri tuz ve karabiber serpip karıştırın
  • Tencerede zeytinyağını ısıtın. Ufak doğranmış soğanlarla etleri birlikte kavurun. Salçayı ilave edin.
  • Etleri yarım su bardağı nar tanesiyle harmanlayıp su yunu çekinceye kadar pişirin. Üzerine un serpip kavurmaya devam edin.
  • Arpacık soğanları ve sıcak suyu ilave edip 5 dakika daha pişirin. Kalan nar tanelerini ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Sıcak servis yapın.