Yemek Baharatlı Nohut Güveç



ID:66897
Yayınlanma:
21 Kas 20

Baharatlı Nohut Güveç Tarifi İçin Malzemeler

 

  • 1 su bardağı nohut
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 arpacık soğan
  • 1 çay kaşığı kişniş
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 tatlı kaşığı sarımsaklı tuzlu çeşni
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı domates püresi
  • 1 su bardağı sıcak su
 

Baharatlı Nohut Güveç Nasıl Yapılır?

Lezzet yemek tarifleri arasında klasikleşmişlerden biri olan yemeğimize başlayalım. Nohutları akşamdan ıslatın. Suyunu değiştirip 10 dakika haşlayın ve süzün. Soğanların kabuklarını soyun. Zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Nohutları ve soğanları güvece alın. Domates püresi, sarımsak çeşnisi, kişniş, pul biber, yeni bahar, karabiber ve tuzu ekleyin. Sıcak su ilave edip kısık ateşte 35 dakika pişirin. Fırını 190 dereceye ayarlayın. Güveci fırına alıp 10 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.