Yemek Enginarlı Tart



ID:66917
Yayınlanma:
21 Kas 20

Enginarlı Tart Tarifi İçin Malzemeler

 

Hamur için

  • 100 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 4~4.5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için

  • 4 enginar
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 100 ml krema
  • Yarım demet dereotu
 

Enginarlı Tart Nasıl Yapılır?

  • Enginarlı harç için, soğanı kıyıp zeytinyağında hafifçe kavurun. Enginarları küçük parçalar şeklinde kesip zeytinyağına ekleyin.
  • Birkaç dakika kavurup çok az su ilavesiyle kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Krema ve kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırın.
  • Tavayı ocaktan alıp harcı ılındırın. Tart hamuru için, tereyağı, ayçiçek yağı, yoğurt, kabartma tozu, un ve tuzu hamur yoğurma kabına alıp karıştırın ve yoğurun.
  • Hamuru 33 santim çapında açıp içi yağlanmış 30 santim çapında tart kalıbının içine yayın. Kenarlardan sarkan kısımları bıçakla kesin.
  • Üzerine yağlı kağıt yerleştirip kuru bakliyat serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin.
  • Tart hamurunun üzerinde bulunan yağlı kağıt ve bakliyatı alıp iç harcı tart hamurunun üzerine yayın. Sıcak fırında 20-25 dakika daha pişirin. Ilık olarak servis yapın.