Yemek Kakaolu Tart Hamuru



ID:66927
Yayınlanma:
21 Kas 20

Kakaolu Tart Hamuru Tarifi İçin Malzemeler

 

  • 200 gr un
  • 55 gr pudra şeker
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 125 gr soğuk tereyağı
  • 1 yumurtanın sarısı
 

Kakaolu Tart Hamuru Nasıl Yapılır?

  • Tart hamuru için unu bir kaba eleyin. Pudra şekeri ve kakaoyu ekleyip harmanlayın. Küp şeklinde kesilmiş tereyağını ilave edip ekmek kırıntısı görünümünde oluncaya kadar parmak uçlarınızla karıştırın.
  • Yumurta sarısını ilave edip yoğurun. Hamuru streç folyoya sarıp buzdolabında 1 saat bekletin. Hamuru iki yağlı kağıt arasında tart kalıbından daha büyük açın.
  • Üstte bulunan yağlı kağıdı kaldırın. Altta bulunan yağlı kağıtla birlikte hamuru yağlanmış tart kalıbı üzerine ters çevirerek alın.
  • Elinizle hafifçe bastırarak hamuru kalıbın içine yerleştirin. Yağlı kağıdı hamurun üzerinden alın. Kenarından taşan hamuru bıçakla kesin.
  • Üzerini çatalla ara ara delin. Üzerine yağlı kağıt serip ağırlık yapması için kuru bakliyat serpin.
  • Küçük tart kalıbı veya tartölet kalıbı kullanacaksanız hamuru kalıp sayısı kadar bezelere bölün. Her birini kalıp büyüklüğünde açarak kalıplara yerleştirin.