Yemek Süt Kreması



ID:71791
Yayınlanma:
22 Şub 21

Süt Kreması Tarifi İçin Malzemeler

 

  • 400 gram süt kaymağı
 

Süt Kreması Nasıl Yapılır?

  • Çiğ sütü derin bir tencere içine alın ve orta ateşte kaynatın.
  • Kaynadığında üzerinde bir kabuk oluşana kadar bekleyin.
  • İyice kaynayan sütü ocaktan alın ve üzerini kapatarak 1 gece dinlendirin.
  • Ertesi gün, sütün üzerinde oluşan kaymakları cam kavanoza doldurun ve buzdolabında muhafaza edin.
  • Her süt kaynatışınızda bu kaymakları aynı kapta toplayın.
  • Biriktirdiğiniz kaymakları bir kabın içine alın.
  • Çırpıcı yardımıyla orta derecede çırpın.
  • Krema hafif akışkan ve pürüzsüz bir kıvam aldığında çırpma işlemini bırakın.
  • Elde ettiğiniz süt kremasını ağzı kapalı bir kaba koyun ve buzdolabında muhafaza edin.