Süt Kreması Tarifi İçin Malzemeler
Süt Kreması Nasıl Yapılır?
- Çiğ sütü derin bir tencere içine alın ve orta ateşte kaynatın.
- Kaynadığında üzerinde bir kabuk oluşana kadar bekleyin.
- İyice kaynayan sütü ocaktan alın ve üzerini kapatarak 1 gece dinlendirin.
- Ertesi gün, sütün üzerinde oluşan kaymakları cam kavanoza doldurun ve buzdolabında muhafaza edin.
- Her süt kaynatışınızda bu kaymakları aynı kapta toplayın.
- Biriktirdiğiniz kaymakları bir kabın içine alın.
- Çırpıcı yardımıyla orta derecede çırpın.
- Krema hafif akışkan ve pürüzsüz bir kıvam aldığında çırpma işlemini bırakın.
- Elde ettiğiniz süt kremasını ağzı kapalı bir kaba koyun ve buzdolabında muhafaza edin.