Yemek Gül Tatlısı / Kayseri



ID:74483
Yayınlanma:
01 May 21

Gül Tatlısı / Kayseri Tarifi İçin Malzemeler

 

Malzemeler

  • 125g Bizim Yağ Margarin
  • 1 su bardağı Bizim Ayçiçek Yağı
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 yumurta 
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tutam tuz
  • Aldığı kadar un
  • 1 su bardağı kırılmış fındık

Şerbeti için

  • 3 su bardağı su
  • 2.5 su bardağı toz şeker
  • Yarım limon suyu
 

Gül Tatlısı / Kayseri Nasıl Yapılır?

  • Şeker, su ve limon suyunu tencereye alıp kaynatın. Kısık ateşte 20 dakika daha pişirip soğumaya bırakın.
  • Oda sıcaklığındaki Bizim yağ margarin, Bizim ay çiçek yağı, irmik, vanilya, yoğurt, yumurta ve sirkeyi geniş bir kasede karıştırın.
  • Un, kabartma tozu ve tuzu azar azar ekleyip yoğurun. Hamurdan parçalar kopartıp merdane ile çay tabağı büyüklüğünde açın.
  • Ortasına dövülmüş fındık yerleştirip karşılıklı dört köşeden kesin ve ortaya doğru kapatarak gül şekli verin.
  • Bizim yağ margarin ile yağlanmış tepsiye dizip 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğumuş şerbeti üzerine gezdirerek dökün ve bir saat dinlendirin.
  • Gül tatlısını, ev yapımı armut kompostosu ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Tam Kıvamında Gül Tatlısının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Hamurun kıvamı çok yumuşak olursa, üzerine elenmiş un ekleyebilirsiniz.
  • Tüm malzemelerin karışması için, en az 10 dakika boyunca yoğurun.
  • Hazırladığınız hamurun üzerini örterek 20 dakika dinlendirin.
  • Fırını önceden ısıtın. Bu sayede hamur eşit miktarda pişecektir.
  • Şekil verdiğiniz hamurun üzerine hafifçe bastırın. Aksi takdirde yumuşayan hamur giderek daha fazla açılacaktır.
  • Tatlılar sıcakken üzerine ılık şerbeti dökün ve buzdolabında dinlendirin.