Yemek Evde Lahmacun nasıl yapılır? Lahmacun yapımının püf noktaları



ID:74590
Yayınlanma:
04 May 21

Dünyanın efsane aperatif yemeklerinden olan dışarıda yediğimiz evlerimize sipariş ettiğimiz enfes ve oldukça doyurucu bir lahmacun nasıl yapılır? Lahmacun yapımının püf noktaları...

Türkiye'nin mutfağı denilince ilk akla gelenler arasında yer alır.

Babillerden kaldığı düşünülen 5000 yıllık lahmacun bugün tüm dünyada efsane haline gelmiş durumda...

Yapımı oldukça basit olan lahmacun açılmış hamurun üzerine kıyma, maydanoz, soğan, sarımsak ve karabiber, isot gibi baharatlarla hazırlanır.

Taş fırında pişirildikten sonra afiyetle yenir.

Peki yanına limon, yeşillik ve köpüklü ayranın eşlik ettiği evde çıtır çıtır bir lahmacun nasıl yapılır?

EVDE LAHMACUN NASIL YAPILIR

Öncelikle bilinmesi gereken ev yapımı lahmacunların hazırlama süresi 20, hamurun mayalanması 40, pişirmesi ise ortalama 20 dakikadır.

MALZEMELER

Hamuru için;

1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı ılık su
3,5 su bardağı un

Üzeri için;

250 gram orta yağlı kıyma
1 tane ince kıyılmış soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım demet ince ince kıyılmış maydanoz
1 tane domates
Çay kaşığı ile karabiber, kırmızı pul biber, kimyon
İki tane yeşilbiber
Yarım çay bardağı su

 
Süslemek için;

Limon dilimleri
Piyaz şeklinde doğranmış soğan
Maydanoz

YAPILIŞI

Ilık suya kuru mayayı katıp karıştırın. Daha sonra yavaş yavaş unu ekleyip yoğurmaya başlayın. Hamuru bu şekilde bir saat kadar mayalandırın. 

İç malzemelerini derin bir kabın içinde iyice harmanlayın. 

Oluşan hamurdan küçük parçalar alarak açın ve iç harcını eşit bir şekilde bu hamurların üzerine koyun. 

Bu hamurları 200 derecelik fırında pişirin

Piştikten sonra süsleme malzemelerini içlerine ekleyerek servis edin. 

LAHMACUNUN PÜF NOKTALARI

Hamur için unu ve suyu oda sıcaklığında eklemelisiniz.
Hazırladığınız iç harcı koyu kıvamda olduysa içine biraz su ekleyerek harcın kıvamını açın.
Antep usulü lahmacunda sarımsak ve isot yer alır. Bu malzemeleri listeden çıkartmayın.
Hazırladığınız lahmacunların boyutunu çok büyük olacak şekilde açmayın.