Yemek Frambuazlı Ve Çikolatalı Tartölet



ID:77616
Yayınlanma:
20 Tem 21

Frambuazlı Ve Çikolatalı Tartölet Tarifi İçin Malzemeler

 

Malzemeler

  • 113 gr tereyağı
  • 3/2 su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 150 gr un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Yarım su bardağı frambuaz reçeli
  • 200 gr çikolata
  • 150 ml krema

Süslemek için

  • Yarım su bardağı frambuaz
  • Rendelenmiş çikolata
  • Nane yaprakları
 

Frambuazlı Ve Çikolatalı Tartölet Nasıl Yapılır?

  • Şeker ve tereyağını mikserle çırpın. Yumurta sarısını ekleyip karıştırın. Un ve kakaoyu ekleyin. Hamuru buzdolabı poşetine sarıp 15 dakika buzdolabında bekletin.
  • Merdane ile hamuru açıp yağlanmış tartölet kalıplarına yerleştirin ve 30 dakika buzdolabında soğutun.
  • Kalıpları buzdolabından alıp 180 dereceye ayarlanmış fırına yerleştirin ve 20 dakika pişirin. Soğumaya bırakın.
  • Tartölet tabanlarına 1 yemek kaşığı kadar frambuaz reçeli dökün. Kremayı ısıtıp çikolatayı ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın.
  • Karışımı tartölet kalıplarına paylaştırın ve donuncaya kadar bekletin. Üzerini çikolata rendesi, frambuaz ve nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.