Yemek Bayram Kavurması



ID:77634
Yayınlanma:
21 Tem 21

Bayram Kavurması Tarifi İçin Malzemeler

 

  • 1 kg kuşbaşı kuzu kol
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Yarım demet dereotu
  • 6 taze soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 6~8 göbek salata yaprağı(eşit büyüklükte)
  • 2 su bardağı pirinçle hazırlanmış arpa şehriyeli pilav
  • 1 kahve fincanı sıcak su
  • 1 kase kızarmış patates
  • Tuz
  • karabiber
 

Bayram Kavurması Nasıl Yapılır?

Lezzet yemek tarifleri arasında özel bir yeri olan et yemeklerine harika bir örnek...

Etleri yıkayıp kağıt havlu üzerine alın ve süzülmeye bırakın. Taze soğanları temizleyip doğrayın. Sarımsakları soyup ezin. Dereotunu temizleyip kıyın.

Sıvıyağı derin bir teşon tavada kızdırın. Et ve sarımsağı ilave edip et suyunu bırakıp çekene kadar devamlı karıştırarak soteleyin. Sıcak suyu ekleyip tavanın kapağını kapatın. Kısık ateşte etler iyice yumuşayana kadar pişirin. Tuz, karabiber, kekik, taze soğan ve dereotunu ekleyip harmanlayın. Ocaktan alın.

Eti salata yapraklarına paylaştırın. Pilav ve patates kızartması ile servis yapın.