Yemek Ev Helvası



ID:80506
Yayınlanma:
19 Eki 21

Ev Helvası Tarifi İçin Malzemeler

 

  • 1 kg un
  • 250 gr tereyağı
  • 1 litre su
  • 1 kg toz şeker
  • Ufalanmış ceviz içi
 

Ev Helvası Nasıl Yapılır?

  • Su ve şekeri tencereye alıp kaynatın. Şerbet kıvımına geldiğinde tencereyi ocaktan alın. Tereyağını başka tencereye alıp eritin.
  • Hafif fokurdamaya başladığında unu azar azar ekleyip kavurun. Unun rengi değiştiğinde şerbeti azar azar ve sürekli karıştırmaya devam ederek ilave edin.
  • Un şerbeti tamamen çekene kadar pişirin. Helva hafif ılındığında kaşıkla şekil vererek servis tabağına alın. Üzerine ufalanmış ceviz içi serpip servis yapın.